Overzicht testfaciliteiten

In de regio zijn verschillende faciliteiten beschikbaar voor de ontwikkeling van (maritieme) innovaties. Dit kan variëren van marktonderzoek tot prototype ontwikkeling en testlocaties. Hier vindt u een overzicht van een deel van deze faciliteiten.

Duurzaamheidsfabriek

Duurzaamheidsfabriek

Mogelijkheid om met een studententeam een product of dienst verder te ontwikkelen of te verbeteren. In een tijdsbestek van 6 maanden wordt een bedrijfs innovatievraag omgezet in een plan en uitwerking van het idee. Ook kunnen bedrijven een kennismakingsworkshop volgen bij LeXlab, gevestigd in de Duurzaamheidsfabriek, Dordrecht

Machinepark: DVC-waterstraalsnijder, een CNC-frezer, de ´flowloop´ XCaliber, 3D printers een vacuümvormer en een vinylsnijder.
Locatie: Leerpark Dordrecht
Contact: info@leonardo-experience.nl

RDM Campus: Innovatieteams & RDM Makerspace

rdm_campus___innovation_dock_100000

Samenwerking van bedrijfsleven met studenten in innovatieteams: van marktonderzoek naar de consumentenbehoefte aan een bepaald product tot het daadwerkelijk ontwerpen, ontwikkelen, maken en/of testen van prototypes. Er wordt toegewerkt naar programmatische samenwerking van RDM Campus (Hogeschool Rotterdam, STC-Group of Scheepvaart en Transport College, Albeda College) met grote maritieme bedrijven waarbij specialistische en innovatieve mkb-ers kunnen aanhaken op basis van hun wensen en mogelijkheden (tijd/budget).

Machinepark: AWD-rollenbank, motortestruimte, garagebruggen, conventioneel en CNC draaien, frezen, kotteren, CNC kant- en buigbanken, CNC watersnijder, ontwerp- en prototypingmachines, 3D-printer, div. houtbewerkingsmachines, alle lastechnieken, demonstratiecentrum bouw en domotica

Locatie: RDM Campus (Heijplaat, Rotterdam)
Contact: Maarten Ruyssenaers | m.d.ruyssenaers@hr.nl

Plant One (procestechnologie)

plantone

Mogelijkheid tot huren van ruimte / kavel in een testfaciliteit voor duurzame procestechnologie in de regio Rijnmond. Voor het uitproberen van prototypes, van nieuwe apparaten of procestechnieken is Plant One dan ook een geschikt alternatief. Plant One beschikt over een overkoepelende milieuvergunning en heeft alle faciliteiten en utilities die nodig zijn voor een proefinstallatie. Sectoren die Plant One bedient zijn de olie- en gasindustrie, procesindustrie, apparatenbouw, de biobased economy en de levensmiddelenindustrie.

Machinepark: Laboratorium voor algemene GC en XRF analyses, weegbrug van Huntsman, utilities voor proefinstallaties (zoals aardgas, koelwater, instrumentenlucht en perslucht).
Locatie: Botlek Rotterdam
Contact: Karin Husmann | karin.husmann@plant-one.nl

STC – Group op Scheepvaart en Transport College

NIEUWBOUW1

STC B.V. verzorgt cursussen, trainingen en opleidingen voor de gehele logistieke keten, offshore, scheepvaart en de maintenance- en procesindustrie. Daarmee draagt STC B.V. bij aan het optimaliseren van het human capital en het vergroten van de betrouwbaarheid, efficiency, veiligheid en winstgevendheid van bovenstaande sectoren. Daarnaast verzorgt STC B.V. wereldwijd consultancytrajecten.

STC B.V. beschikt over een groot aantal praktijkfaciliteiten, simulatoren en trainingcentra.

Safety Training Centre
Hier leren medewerkers uit de transportbranche diverse veiligheidssituaties beheersen in gecontroleerde en milieubewuste omstandigheden. Leren door doen verhoogt de motivatie en efficiency van scholing.

Op het terrein bevinden zich de volgende praktijkfaciliteiten:
– Segment binnenvaarttanker
– Losse calamiteiten tankcontainer
– Ademluchtbanen
– BHV Trainingsunit

www.stc-bv.nl