Tijdens het event Maritime Innovation Experience kunnen studenten kennis maken met de innovatieve kant van de maritieme sector. De experience is een carrière-evenement gericht op technische mbo en hbo’ers van verschillende instellingen uit de regio.
Tijdens een bedrijvenmarkt zijn er bijvoorbeeld tientallen bedrijven aanwezig om studenten te enthousiasmeren voor de maritieme sector. En worden er contacten uitgewisseld tussen bedrijven en studenten voor mogelijke stage- en afstudeerplekken.
Naast de bedrijvenmarkt zijn er ook meerdere workshops om te volgen. Tijdens de workshops kunnen de studenten de bedrijven beter leren kennen. Dat studenten out-of-the-box kunnen denken bewijzen ze tijdens zogenaamde ‘SpeedSolving Maritime sessies’. Een groep studenten gaat dan aan de slag met een concreet vraagstuk van een bedrijf. De Maritime Innovation Experience wordt georganiseerd door het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Maritiem (Da Vinci College en STC Group), de Duurzaamheidsfabriek, De Drechtsteden, InnovationQuarter en Netherlands Maritime Technology.