TechniekDock

TechniekDock is een twee uur durend programma met doe-activiteiten rondom techniek van bedrijven uit de regio. Deze bedrijven houden zich stuk voor stuk bezig met technologie gericht op de maritieme sector of de energiesector. TechniekDock ontvangt de scholen in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark, daar wordt duurzaamheidsonderwijs op een vernieuwende manier samengevoegd met het bedrijfsleven. Een inspirerende locatie om kinderen kennis te laten maken met techniek.

Kennis maken met techniek
Veel kinderen hebben een negatief beeld van techniek en kiezen dan ook nauwelijks voor een technische opleiding. Wethouder Bert van de Burgt: “In het programma arbeidsmarktbeleid, onderdeel van mijn portefeuille, steek ik veel energie in de bestrijding van jeugdwerkloosheid in Dordrecht. In de techniek hebben jongeren momenteel de meeste kans op het vinden van een baan. Daarom wil ik graag dat jongeren op een innovatieve manier kennis maken met dit vakgebied.”

1002936_195403023955632_191357867_n

Meer informatie
Deelname is voor kinderen van groep 7. TechniekDock wordt gratis aangeboden aan de basisscholen in Dordrecht. Voor basisscholen uit de andere Drechtstedengemeenten staat deelname open tegen een kostprijsvergoeding. Docenten kunnen hun klassen aanmelden via www.techniekdock.nl, daar is ook meer informatie te vinden.

Contact
Dienst Communicatie Da Vinci College
E-mail: info@techniekdock.nl
Website TechniekDock: www.techniekdock.nl